Hieronder vind je lekkere en makkelijke recepten voor Sinterklaas, Sint-Maarten, Oud en Nieuw, Valentijnsdag, Winnie de Pooh, maar ook voor de lenter en zomer!
Er volgen nog veel meer kinderrecepten en natuurlijk ook de feestelijke kinderdrankjes zullen we zo snel mogelijk op deze pagina zetten!
Weet je zelf nog een lekker recept?
Mail het naar ons en we plaatsen het (met je naam erbij als je dat leuk vindt!)
Alvast veel kook- en eetplezier!
Let op: Je gaat met de oven werken. Deze wordt heet, vraag hulp van een volwassene.
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op de temperatuur die op de verpakking staat.
Kijk goed welke oven je hebt voor de juiste temperatuur.
Maak de bakvorm zoals dat op de verpakking staat en zet de vorm op de bakplaat.
Doe de zachte boter in een beslagkom en doe de mix erbij. Je kan dit met de mixer doen, maar je kan ook lekker gaan kneden.
Was dan wel eerst goed je handen met zeep.
Maak er een mooie bol van, zodat alles goed is gemengd.
Leg het deeg in de bakvorm en verdeel het met de achterkant van een lepel over de bodem van de vorm.
Zorg ervoor dat de hele bodem is bedekt.
Let op: heet!
Doe de bakplaat met de slof in de oven en bak het in 16-18 minuten af.
Als het klaar is haal je het uit de oven en laat dan de slof minimaal 1 uur afkoelen voordat je de bakvorm gaat verwijderen.
Je kan nu de banketbakkersroom gaan maken terwijl de slof aan het afkoelen is.
Doe het water en de slagroom in een beslagkom, doe de mix erbij en klop dit net zolang tot het er luchtig uitziet.
Dit gaat best snel.
Verdeel de room met een lepel over de slof, maar houd een kleine randje vrij.
Versier het nu met bijvoorbeeld vers fruit, of maak er iets anders leuks en lekkers van.
Wat heb je nodig:
Ook heb je nodig: een ondiepe schaal en verder een vork, een plankje en een mes om het brood te snijden, een koekenpan en een pannenkoekenmes. En een schotel om de wentelteefjes op te dienen.
Breek het ei in de ondiepe schaal en kijk
of het goed is. Doe de honing erbij en klop het goed door elkaar. Roer
dan ook de melk en de kaneel erdoor.
Snijd de korstjes van de sneetjes brood
en snijd elk sneetje door midden, je krijgt dan 12 reepjes.
Leg de reepjes brood in de schaal met
het eiermengsel en keer ze ook om, de broodjes worden nu helemaal vochtig
van het eiermengsel.
Zet de koekenpan op het fornuis op halfhoog
vuur, laat hem even warm worden en smelt dan een stukje boter erin. Laat
je vader of moeder hierbij helpen!
Leg 4 reepjes brood in de koekenpan en
bak ze vlug aan beide kanten goudbruin en knapperig. Leg ze daarna op de
schotel en houd ze warm. (bijvoorbeeld door de schotel op een pan kokend
water te zetten)
Bak zo de reepjes brood knapperig bruin.
Eet de wentelteefjes lekker warm met poedersuiker.
Wat heb je nodig:
Om te beginnen knip je 2 grote vierkanten van aluminiumfolie, groot genoeg om een banaan in te rollen. Leg verder een schoteltje en een rasp voor de citroen, een mesje, een citroenpers en een lepeltje klaar. Zet dan ook nog de oven op 225 ºC (de gasoven op 5) en denk aan je ovenwantschoenen. Laat je vader of moeder hierbij helpen!
Trek de schil van de bananen en leg op
ieder stuk folie een banaan. Strooi de suiker erover.
Was de citroen goed onder de koude kraan
en rasp boven het schoteltje een beetje schil eraf. (alleen het geel van
de schil gebruiken, hoor!) Snijd de citroen dan doormidden en pers een
helft uit.
Strooi op elke banaan de helft van de
citroenschil en sprenkel er ook een beetje sap overheen. Schep tot slot
op iedere vrucht een theelepeltje honing.
Rol de folie nu om de bananen heen en
draai de uiteinden stevig dicht. Leg de plakjes in de oven, ze moeten ongeveer
10 minuten bakken.
Neem de pakjes met je ovenwantschoenen
aan voorzichtig uit de oven (die is heet) en maak ze open.
Deze honingbananen mogen op de folie worden
opgediend.
aalles wat je nodig hebt voor een lekkere iejoor's disco milkshake!
ingredienten 5 aardbeien
een citroen
een sinaasappel
een bolletje ijs ( smaak maakt niet uit)
discobolletjes
een kiwi
een banaan
een halve reep melkchocolade
een klein scheutje appelsap
snij de aardbeien, de kiwi en de banaan in kleine stukjes en doe dit in een groot glas.
pers de sinaasappel en de citroen en doe deze sappen ook bij in het glas.
laat de chocolade smelten in de magnetron en doe dit ook bij in het glas.
mix de bol ijs fijn en doe dit ook bij in het glas.
doe er nu een klein scheutje appelsap bij. voor de afwerking strooi je er wat discobolletjes
erover en dan drinken maar! smakelijk!
Tineke Dierckx
Poffertjessticks met kaas en banaan
Wat heb je nodig:
Snij plakjes kaas en snij de bananen in
plakjes.
Ga nu rijgen met een poffertje, plakje
kaas en een plakje banaan. Ga zo door totdat de satéprikker bijna
vol is. Je moet het nog wel vast kunnen houden.
Voordat je de poffertjessticks wil eten
moet je ze nog even verwarmen in de magnetron, ongeveer 3 minuten op 750
Watt.
Wat heb je nodig:
Om Clowntje Piet te maken maak je met de
ijsschep een grote bol en zet daar het ijshoorntje op. Maak nu z'n gezicht
met de grote en kleine M&M's. Een grote natuurlijk voor z'n neus. Om
z'n hoofd kan je lekker veel slagroom spuiten en dit ook versieren met
de kleine M&M's en maak met wat hagelslag haren.
Z'n boot maak je van 3 ijsbollen in een
schaaltje. Giet hier de chocoladesaus overheen. Ga daarna de boot versieren
met lekker veel slagroom en natuurlijk de M&M's. Hier kan je natuurlijk
ook weer hagelslag overheen doen.
De boot kan niet zeilen zonder de zeilen.
Doe dan als laatste twee driehoekige wafels erin en Clowntje Piet kan gaan
aan z'n wereldreis beginnen.
Wat heb je nodig:
Leg het bladerdeeg los zodat het kan ontdooien.
Kook de spinazie even of verwarm de bevroren spinazie.
Zet de oven op 225 ºC (de gasoven
op 5) en denk aan je ovenwantschoenen. Laat je vader of moeder hierbij
helpen!
Vet de springvorm in met boter en bestrooi
het met bloem.
Beplak het daarna met het bladerdeeg en
prik er gaatjes in met een vork.
Klop de eieren in de mengkom los en meng
ze met de warme (afgegoten) spinazie, wat zout en peper, de helft van de
kaas en de worstjes.
Vul de vorm met het mengsel en strooi
de rest van de kaas erover.
Bak de taart in 60 minuten gaar.
Wat heb je nodig:
Bereiding:
Was eerst al het fruit goed en snij het
in kleine stukjes. Snijdt de overige ingredienten ook in blokjes of schijfjes
van ongeveer 2 centimeter.
Maak er daarna leuke gekleurde spiesjes
van door de kleuren af te wisselen.
Doe de sausjes in een diep bord en rol
hier de fruitspiesjes doorheen. Ook lekker zonder saus.
Wat heb je nodig:
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat
je vader of moeder hierbij helpen!
Klop het ei los in een bakje. Snij de
2 plakjes bladerdeeg in 6 gelijke reepjes.
Ga nu het bladerdeeg om de worstjes rollen.
Bestrijk het deeg met het ei en strooi er de kaas overheen.
Denk aan je ovenwantschoenen want de oven
is erg heet. Bak de broodjes in 20 minuten bruin en
gaar.
Wat heb je nodig:
Zet de bakplaat klaar en verdeel de saladecups
erover. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat je vader of moeder
hierbij helpen!
Snij de banaan in dunne plakjes. Probeer
er net zoveel te snijden dat je in ieder saladecup één plakje
banaan hebt.
Klop het ei, peper, zout en kaas los in
de mengkom. Als laatste de melk erover en dan goed roeren.
Verdeel dit mengsel over de cups.
Denk aan je ovenwantschoenen want de oven
is erg heet. Bak de taartjes in 10 minuten gaar. Laat
ze even afkoelen en dan smullen maar.
In deze cups kan je natuurlijk van alles
in bakken. Wat je maar lekker vindt.
Wat heb je nodig:
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat
je vader of moeder hierbij helpen!
Klop met de mixer de boter, de (basterd)suiker,
de vanillesuiker tot een glad mengsel.
Klop de eieren er één voor
één goed door en blijf daarna nog even doorkloppen. Voeg
het cakemeel toe en meng alles er vlug doorheen.
Als laatste kan je de M&M's erdoor
doen.
Verdeel het beslag over de vormpjes en
plaats de bakplaat in de oven. Pas op want deze is erg heet.
Bak de cakjes in 25 minuten bruin en gaar.
Wat heb je nodig:
Roer de aardbeien door de zeef. Doe er
de suiker en een paar druppels citroensap bij. Klop de slagroom met de
eierdooier. Schep de slagroom door het aardbeienmengsel. Doe het in een
bakje in de diepvries, Ieder half uur goed roeren. Zet bijvoorbeeld de
kookwekker.
Na drie uur is je eigengemaakte ijs klaar.
Wat heb je nodig:
Meng de boter met de suiker en de cacao.
Verkruimel de langevingers en meng dit met de cacaoboter. Stop dan alles
in het bakblik en laat het ongeveer een uur koud worden in de koelkast.
Snij de cake in plakjes en smullen maar!
Wat heb je nodig:
Leg in elk plekje voor een ijsklontje een
druif of een aardbei. Snij grotere aardbeien doormidden. Steek een cocktailprikker
in het fruit. Giet er vervolgens vruchtensap bij.
Een paar uur in de vriezer en klaar zijn
de sapblokjes. En dit is erg lekker wanneer je deze blokjes in een koud
glas water doet.
Wat heb je nodig:
Doe het meel in een grote kom en maak een
kuiltje in het midden. Giet daar ongeveer 300 milliliter water in. Kneed
dit tot een stevig deeg. Je kunt er nu ook wat zonnebloempitten, gewelde
rozijnen of sesamzaadjes doorheen gooien. Laat het deeg nu staan.
Meng het gist in een kleine kom met een
snufje zout. Voeg daarbij 50 milliliter water aan toe en voeg dit mengsel
bij het deeg.
Kneed alles nog eens flink door en leg
dan een schone theedoek over de kom en laat het deeg een paar uur rusten.
Kneed het daarna nog eens goed door.
Vorm er dan een broodje van. Laat dat
in een met bloem bestrooide keukendoek nog eens 30 minuten rusten.
Verwarm de over voor op 250 ºC. Zet
het brood in het midden van d eoven. Het duurt ongeveer een uur voor het
brood klaar is. Tik even op de onderkant. Klinkt het hol? Dan is je brood
klaar.
Wat heb je nodig:
Maak een flesje of glazen pot goed schoon. Doe er een handje dropjes in en schenk er wat water bij. Goed schudden en een tijdje blijven schudden. Hoe langer je schudt, hoe beter het drankje wordt. Is het te zout geworden, doe er dan nog wat water bij. En is het te waterig, doe er dan nog wat dropjes bij. Ook voor het drinken altijd even schudden.
Wat heb je nodig:
Laat het bladerdeeg eerst ontdooien. Verwarm
de over voor op 250 ºC. Besmeer een plakje bladerdeeg met de jam.
Rol het besmeerde plakje bladerdeeg voorzichtig op. Besmeer dan een tweede
plakje bladerdeeg. Rol dat om het andere rolletje heen. Ga zo door totdat
het bladereeg op is.
Snij met een mes de jamrolletjes in plakken
van ongeveer 1 cm. Leg het bakpapier op de bakplaat. Leg de plakjes er
plat op. Niet te dicht bij elkaar want ze worden nog groter.
Wat heb je nodig:
Je bent eerst wel even bezig om alle pinda's te pellen. Pureer daarna alle pinda's met de staafmixer. Vul vervolgens een glazen potje met de pindakaas. Lekker op je zelfgemaakte brood!
Wat heb je nodig:
Neem een paar hoge limonadaglazen. Doe daar eerst een schep suiker in. Giet daarop een beetje koffiemelk. Vul daarna het glas met limonade. Goed roeren en snel opdrinken.
Wat heb je nodig:
Besmeer de rijstewafels met chocopasta. Versier ze daarna met smarties.
Kinder Pizza (ingestuurd)
Hallo Pinkelotje,
Wat wij vaak doen is samen pizza's maken.
Dit ben je nodig:
* een pak (wit) brooddeeg bijv. van Koopmans
* zandbakvormpjes
Je maakt het deeg volgens de aanwijzingen
op het pak.
Dan rol je het deeg uit tot een grote
lap.
Met behulp van de zandbakvormpjes steek
je vormen uit het deeg.
Deze vormen laat je door de kinderen versieren
met verschillende soorten
groenten, bijv. prei, ui, paprika, champignons,
enz.
bestrooien met wat kaas.
Even in de oven ( zie verpakking voor
graden en tijden) en smullen maar.
Misschien kunnen jullie dit idee/recept
gebruiken voor de recepten
pagina.
met vriendelijke groet;
Tjits Koopmans.
terug naar Pinkelotje