Recepten voor Valentijnsdag

Het is natuurlijk heel erg leuk (en lekker!) om zelf een tractatie te maken voor je iemand die jij lief vindt (je valentijn). Hieronder staan wat ideetjes die makkelijk te maken zijn.

Veel succes en eet smakelijk!
Heb je zelf nog lekkere ideetjes? We horen ze graag en natuurlijk worden ze hier geplaatst! Mail ons maar...

Harten-Aarbeientaart

Wat heb je nodg:

Werkwijze:


We gaan eerst de taartbodem maken. Bedek de taartvorm met bakpapier.
Verwarm de boter kort in de pan (vraag wel even wat hulp van een volwassene!) en meng hier de mix voor de kruimelbodem doorheen. Maak nu de bodem van de taart onderin de taartvorm. Druk de bodem stevig aan met een lepel.
Tip! Ook heel lekker is om de bodem te maken met bijvoorbeeld biscuitjes, Bastogne koeken of lange vingers.
 
Klop de slagroom stijf. Maak nu de staafmixer goed schoon en vetvrij! Dit is belangrijk, anders kan de taart mislukken!
Meng het water en de taartmix in een vetvrije kom. Klop het ongeveer 2 minuten op tot een egale mousse. Voeg nu de kwark toe en meng dit er goed doorheen met de staafmixer (niet op de hoogste stand en niet langer dan een halve minuut!).
Meng nu met een spatel de opgeklopte slagroom er doorheen en verdeel dit mengsel direct over de taartbodem.
Nu kan de taart de koelkast in voor 4 uur om op te stijven.
Hierna kan het versieren beginnen. maak van de aardbeienjam/vlaaivulling een hart op de taart en maak de randen af met een dikke rand spuitroom! Niet te veel slagroom snoepen tussendoor hoor...
 
Tip! In plaats van de vlaaivulling of aarbeienjam kan je ook verse aardbeien gebruiken natuurlijk!

Nu kan je je valentijn met deze taart verrassen... eet smakelijk!

Mickey Mouse Valentijnscake

Wat heb je nodg:

Werkwijze:

Vet de bakvorm in met boter of olie met een stukje keukenrol. Ondertussen kan je de oven alvast voorverwarmen op 160º C.
Mix de boter, suiker, vanillesuiker, beetje zout en de gerapste citroenschil tot een glad mengsel. Meng nu de eieren er één voor één doorheen en klop dit ook goed door.
Voeg nu het cakemeel in één keer toe en mix het goed tot een egaal beslag.
Doe dit beslag in de bakvorm en bak het in circa 60 minuten gaar en goudbruin. De cake is gaar als een (brei)naald droog uit de cake komt als je in het dikste gedeelte prikt.
Laat de cake nu afkoelen. Versier de cake nu met bijvoorbeeld jam en poedersuiker.
Tip: Als je het hart uit een grote taartvorm snijdt houdt je voldoende cake over, zodat je er ook kleine cakejes bij kan maken.
 
Eet smakelijk!


Kleur mee met Pinkelotje
Liefdesmeter

Terug naar Pinkelotje