Cupcakes

Cupcakes

Kersentaart Cupcakes

Dat is leuk!
Een lekkere variatie met een cupcake: Schwarzwalder Kirsch taart (Schwarzwalder Kirschtorte)

Wist je trouwens dat het op 20 februari Kersentaartdag is?

Ingredienten:

Materiaal:

Werkwijze:

Je gaat werken met de oven. Let op! Die wordt heet, dus vraag hulp van een volwassene!
Als de oven aan het voorverwarmen is (zie voor de temperatuur de verpakking van de cakemix), kan je alles klaar zetten en de mix gaan maken.
Maak volgens de beschrijving op de verpakking de chocoladecake.
Vul de bakvormpjes hoger dan normaal, maar nog net onder de rand.

Tijdens het bakken, kan je de botercreme gaan maken volgens de beschrijving op de verpakking.
Kijk af en toe in oven, dan kan je cakejes zien 'groeien'.

Als de cakejes uit de oven zijn, laat ze dan afkoelen.
Als ze zijn afgekoeld, plak ze dan (per 2) dan op elkaar met botercreme en een paar kersen.
Werk de buitenkant af met botercreme.
Het kan zijn dat het wat rose wordt door de kersen, maar dat maakt het nog lekkerder!

Je kan de buitenkant nu bestrooien met witte of bruine chocoladevlokken.
Maak het af met kersen op de bovenkant.

Geniet ervan!

Met cupcakes kan je echt alle kanten op.

Je kan als basis een gewone cupcake gebruiken.
Deze maak je van gewoon cakedeeg of je koopt speciale cupcakemix.

Hoeronder vind je wat voorbeelden ter inspiratie.

Koekiemonster Cupcakes

Herfst Paddenstoel Cupcakes

Valentijn Hartjes Cupcakes

Fantasie Cupcakes

Sinterklaas Cupcakes

Roosjes Cupcakes

Cupcake met naam

Suggesties? Mail ze ons!

Terug naar Pinkelotje