Pinkelotjes

Woordenboek

Prietpraat


 
Help! Wat zegt mijn kind nou weer?
In dit woordenboek hebben we wat woordjes en leuke uitspraken verzameld die misschien een steuntje in de rug kunnen zijn... succes!

Staat het woord er niet bij, maar weet je ondertussen wel de betekenis, of  heb je zelf nog een leuke uitspraak gehoord? Stuur ons een mailtje en we zetten hem erbij!
 

Leuke uitspraken 
Woordenboek
 
  
Leuke uitspraken
 
Kindje vertelt dat de buurvrouw heeft opgepast met de oppasradio (de babyfoon)

Als de zon er is dan 'slaapt de maan'.
 
Peuter kijkt naar het beslagen raam en zegt: "Het raam is bezweet"
 
Kroepoek kan je lijmen als het gebroken is.
Demi (2 jaar)

Heb je gepoept?
Nee, m'n billen zitten nog dicht.
Demi (2 jaar)
 
Tijdens gesprek tussen twee peuters over nasi eten: "Ik heb ook een chinees gegeten"
 
Bij het luier verschonen zegt de juf: "Je hebt diarree".
"Nee", zegt een andere peuter "dat is platte poep!"
 
Tijdens het babyvoeden kijkt een peuter eerst op moeders rug en vraagt dan: "Waar is het flesje? Heb jij een flesje in je borst?"
Rosa (2 jaar)

De juf had een soort sandalen/open schoenen aan. Volgens een peuter waren ze kapot.
 
Een peuter op de peuterspeelzaal tijdens het fruit eten: "Wil je mijn banaan openmaken, want mijn moeder heeft hem vanochtend te strak dichtgemaakt"
Nino (2½ jaar)

Laatst bracht ik m'n peuter naar de peuter creche, daar aangekomen, zag hij dat de juffrouw iemand aan het verschonen was. Hij dacht dat de juffrouw poep op de schoenen had (achteraf was het gewoon een stukje papier) en zei dus; je hebt platte poepschoenen!!

Een vrouw was 10 dagen overtijd en haar 4 jarige zoon begreep dat het allemaal wel langduurde dus om haar gerust te stellen verzekerde hij haar dat ze er wel uit zou komen als ze honger kreeg.

Een meisje van 2 jaar zag een volle maan en noemde dit een gat in de lucht.

Een jongetje (4 jaar) vertelde zijn oom dat zijn vader boos was op de automonteur:
'Hij deed potverdommeren'

Het was vrij koud buiten en moeder en dochter ( 3 jaar) waren aan het fietsen door de kou kreeg ze tranen in haar ogen,
verontwaardig reageerde ze met:  "Mam ik heb ergens zeer, maar ik weet nog niet waar""
 
Kind: Juf, mijn handen zijn zo koud !
Juf: Dan doe je ze even in je jaszak, lekker warm.
Kind: Nee, dat kan niet want daar zitten mijn handschoenen al in.

Mama, hoe weet de buik dat ze getrouwd zijn?
(getrouwde mensen krijgen kinderen)
Marit 7 jaar
 
Anouk (2 jaar) had een boekje van dikkie dik waar de volgende zin stond: ik ben bang piept hij !Dikkie Dik zit dan in een boom en durft niet meer uit de boom. Ze heeft weken bij elke tak die ze zag ebanpieptei geroepen. Haar moeder snapte er niks van, tot ze het verhaaltje van DD voorlas en iets snel binnensmonds die zin las..............

Het kleine zusje van een vriendin stond met haar moeder voor  een lingeriezaak en riep keihard: kijk eens mamma, wat een mooie buikenmutsen (beha's)

Ik toen ik heeeel klein was, wilde altijd "poemeltjes plukken" (bloemen plukken)
Marjorie
 

Wij vader en moeder gingen onze handtekening zetten voor de koop van ons nieuwe huis. Toen we terug kwamen vroeg Joey (4 jaar) en hebben jullie je hand getekend?

Als oma van twee kleinzoons van Tim (3) en Jeremy (6) maak ik het nodige mee.
Oma, mijn laarsjes willen naar buiten.

Ik heeft veel cadeautjes gekregen. Nee Tim, het is, ik heb veel cadeautjes gekregen. Nee oma, jij niet, ikke.
Voor 't eerst op de skates. Zijn eerste stap en Tim ligt op de grond. "Ik kan er helemaal niets van." Hij krabbelt overeind, weer een stap, nog een "Ik kan het wel?"

Mijn opa heeft Donald Duck opgegeten, beweert Jeremy. Daar geloof ik niets van, hoe weet je dat? "Het is echt waar, dat heeft hij mij zelf verteld en ik heb heel goed opgelet, zijn neus werd niet langer."
 

Als je geen voorrang hebt, dan heb je achterrang.

Toen Martijn drie was, stelde hij op een dag de volgende filosofische vraag: Mam, waar was ik toen ik er nog niet was. Ik vertelde hem toen dat hij nog een eitje was in mama's buik. Na een minuut nadenken kwam hij terug: Maar mama, als ik een eitje was, was jij dan een kip?
 

Een jongentje (2,5 jaar) op mijn werk vraagt meerdere malen wat ik aan het doen ben. Jongentje zegt: Wat ben je aan het doen?Waarop ik antwoord :Poepen in me schoen! Waarop hij antwoord:Poepen moet je op de wc doen, hoor!
 

Winkelen doe je bij Dirk van de Broekzak.
 
Een meisje dat net kan lezen ziet onderweg een heel vies woord: Drukkerij.

Een jongetje van drie jaar krijgt wel eens een 'soepstengel'. Maar om de een of andere reden zegt hij als hij een soepstengel wil altijd: 'mag ik een fietsenwinkel?'
 
Mama, ik wil ook op de kilometer (weegschaal.)
Annelieke (3 jaar) 

Van oma hadden we vlees gekregen en in de diepvries gelegd. Helaas overleed oma. Na een tijd kwam het "vlees" toch nog gebraden op tafel. Papa zegt "Kijk dit hebben we nog van oma gekregen". Waarop Lotte antwoord; "Heeft ze die dan naar beneden gegooid!" ( vanuit de hemel)
Lotte (4 jaar)

En Lotte gaat binnenkort op paard-les-rij.

Jesse van net 2 wees naar de kledinghanger en vroeg: dat? Een klerenhanger zei mama. Jah, zei Jesse, een berevanger.
 
Jesse jongetje! zei hij. Goed zo zegt mama, en Tieme? (zijn broertje van 11 maanden) een jongetje of een meisje? Nee, zei Jesse, een baby!
 
En Jesse, (2) vraagt de buurvrouw, wat heb je allemaal in de dierentuin gezien? Jesse: eeuh tijger! En wat nog meer? eeuh leeuw! Nog meer? Jesse: meisjes...
 
Sarina (bijna 2) wil altijd heel beleefd wezen.. Als ze een broodje of wat dan ook in handen krijgt reageert ze altijd met 'appetap' .. maar ook als ze wat
geeft zegt ze er 'appetap' bij.. Oftewel, dit woord betekent zowel dankjewel als alsjeblieft.. Heeft niks met appelsap te maken, wat haar ouders eerst dachten...

2 broertjes (5 en 8) voor het raam, het is nogal mistig:
Zegt de één: "Ma, het mist buiten"
Zegt de ander: "Nee hoor, kan ook regen zijn die stil staat!"

Lindie van 4 komt bij een weiland met schapen. Kijk mam zegt ze dat schaap is gesnoeid!

Lindie en haar ouders  rijden in Zeeland en naast hun vliegt een zeemeeuw over het weiland. Wij rijden echter harder dan de vogel vliegt dus gaan hem voorbij. Kijk pap zegt Lindie van 3, die vogel vliegt achteruit.

Een jongentje at mee bij zijn buren. Toen hij terug kwam vertelde hij zijn moeder bij de buren slapen ze voor het eten.
(Bij de buren werd voor het eten gebeden)
 
Sarina (bijna 2) wil altijd heel beleefd zijn. Als ze een broodje of wat dan ook in handen krijgt reageert ze altijd met 'appetap' .. maar ook als ze wat geeft zegt ze er 'appetap' bij. Oftewel, dit woord betekent zowel dankjewel als alsjeblieft. Heeft niks met appelsap te maken, wat haar ouders eerst dachten.

Oma had haar voet verstuikt. Leanne van 5 vroeg toen ze het verband zag:"Oma. moet jij nu ook op kurken lopen?"(krukken).
 
Tom van 2 is net terug van vakantie naar Griekenland. Als hij nu een vliegtuig in de lucht ziet zegt hij steevast: Kijk, dat vliegtuig is aan het
opstijven !

Twee voor elkaar vreemde kinderen in een supermarkt: Een jongetje zegt tegen een meisje dat ook in de supermarkt is:  waar zijn de nono's?
Zegt het andere kind, hier en geeft hem een zak macaroni die hij zoekt.
Leuk dat kinderen elkaar dan toch begrijpen.
 
Een jongen van 7 heeft leuke uitspraken en kinder logica.
zo vertelde hij zijn ouders hoe kindjes werden geboren:"manne hebben een tube,en daar zitten kikkervisjes in met rug nummers van 1 to 10,die gaan naar de vrouw en die hebben een ei,de kikkervisje die het eerste er is heeft gewonnen,en hoeveel kindjes je krijgt ligt er aan welk rug nummer dat kikkervisje had!"

Vader en zoon  (7 jaar) zitten in de bedrijfsbus en het sneeuwde en waaide nogal. Er waren een paar kinderen aan het sneeuwballen gooien (tegen de wind in) en die had hij niet gezien, zegt hij in eens"zo! zag je dat?dat was een grote sneeuwbal die ging helemaal de andre kant op!

Een jongetje (7 jaar) zit hij een boekje te lezen begint hij ineens kei hard voor te lezen, ouders zeggen tegen hem dat kan wel zachter hoor, hij heel verontwaardigd, maar er stond een uitROEPteken!

Jeffrey kreeg aan het eind van groep 3 zijn rapport. Een kennis vroeg "en Jeffrey had je een mooi rapport?
Jaaaaaaaa, zei hij "een gele".

Er werd eens aan Carlo van 4 gevraagd wat hij voor zijn verjaardag wilde hebben, het antwoord was kikkerslippers (zwemvliezen)

Mark vertelt dat hij in het weekend op bezoek is geweest bij oma. Een neefje was stout en drukte expres de alarmknop in. Juf vroeg of oma soms in een bejaardenhuis woonde. Nee, zei Mark, maar wel in een juniorenflat!

Als Babette (2jr en 3mnd) misselijk is zegt ze altijd: Ik ben een beetje spugelijk
 
Een meisje was een keer met haar ouders uiteten en die namen biefstuk met champignons, het meisje zei toen tegen de ober dat ze ook 'tampons' lustte, ipv champignons.
 
Een dochter vroeg aan haar vader bij het zien van een fles half-volle melk: waarom is die fles maar "half vol"?

Wendy van 3 zegt altijd mag ik een slaatje bla aan de eitjes geven? Ze bedoelt mag ik een blaadje sla aan de geitjes geven.

Sandor's buurmeisje meldt hem dat ze 10 kinderen wil. Niet echt onder de indruk adviseert hij behulpzaam: Dan moet je met een meisje trouwen, dan krijg je zelfs twee keer zoveel kinderen!

Toen vader en moeder hun zoon van 2 jaar het woord papagaai leerden omdat hij alles na zegt kwam hij zelf met met de vrouwelijke tegenhanger: de mamagaai.
 
Rianne (toen net anderhalf) kreeg een broertje: Robert. Ze zei altijd: baby. Wij verbeterden haar dan en zeiden: Nee, niet baby, maar Robert. Op een dag keek ze naar de vissen in het aquarium. Mama kwam er ook bij en zei: Kijk eens, baby-vissen. Zegt Rianne: Nee, niet baby-vissen, maar Robert-vissen!

Rianne (toen 3) had de veters uit haar schoenen getrokken en ze zat te prutsen om ze om haar knieën te krijgen. Uiteindelijk kwam ze naar mama.
Maar wat wil je daarmee doen dan? Nou, dan heb ik ook schermknieën (kniebeschermers).

Rianne (nu 4) wilde een kiwi in stukjes mee naar school. En ook een vorkje en een eh... vetrolletje. (servetje of een stukje keukenrol)

Toen een jongetje voor het eerst sneeuw zag , was hij sprakeloos en vroeg voorzichtig "mag je daar op lopen".

Meisje (van 2 1/2) gaat voor het eerst naar de bioscoop. Als Bambi op het ijs staat en plotseling uitglijdt "valt Bambi in een kruispunt".

Buurvrouw vraagt aan buurmeisje (3 jr) waarom ze zo aan het klieren is. "Dat is mijn hobby" antwoord ze.

Een kleinkind (nog geen twee) zong voor oma:Lag zal ze leven,maar de tekst werd door haar toch iets anders maar wel complimenteus gezongen: ze zong:laat ze lang leven.Hoela.

Nadine, een meisje van 7 zei, bij het zien van Papa's dikke buik: "Papa, jouw buik is gebloused!

Ricardo (4½) kwam thuis van school met het verhaal dat hij een moslim had gevonden.
Ik vroeg:' waar is die dan"? Hij zei:" hij zei in mijn zak" Hij liet mij een mossel zien.

Een vader heeft zijn zoon van zes geprobeert uit te leggen dat een oom van hem (die hij vrij veel zag) overleden was. Vader probeerde zoon duidelijk te maken dat mensen naar de hemel gaan. Nou de lucht met wolken boven je zijn de hemel. Hij vond het raar dat niemand uit de hemel viel en dat het er toch wel erg vol zou worden!

Luuk (2 jaar) vraagt regelmatig om kinderkaas (pindakaas) op de boterham.

Een uitspraak die elke dag weer terug kwam als een meisje van 3 moest drukken:
Mijn poepie staat te wachten. Wanneer ik vroeg of ze al klaar was, zei ze: Nee, het licht staat nog op rood.

Een buurjongetje vroeg aan een moeder, die redelijk gezet is: "Krijg jij ook een baby ?" 'Nee, waarom,' vroeg de moeder, in de veronderstelling dat hij zou zeggen - omdat je een dikke buik hebt. Hij zei echter: "Omdat je ook borsten hebt."
 
Ouders lopen over straat met Denian(7 jaar) komt er een een bestuurbare rolstoel voorbij, zegt Denian: wauw, dat is een mooie sketer, die wil ik ook wel.

Komen we bij de snoepjeswinkel, hebben we los snoep gekocht(snoepjes die je moet wegen) en snoepjes die je per stuk moet afrekenen.
Heeft de kassabediende de snnnoepjes die je per stuk moet afrekenen in zijn hand en zegt het bedrag.
Zegt Denian: hoe doet die dat die snoepjes in zijn hand afwegen?

Bij het winkelen vroeg een 5 jarig meisje om een klein geitje, ipv een kleinigheidje...
 
Een meisje luistert graag naar de radio. Een tijdje geleden hoorde haar moeder haar op het nummer van Michael Jackson "Can you feel it" meezingen: "Ken je Filip?"
 
Gino (1½) noemt de afstandbediening ab

Cindy (6 jaar) zat naast haar juf in de kring toen juf's maag begon te knorren.
“Juf, het onweert in je buik”.

Moeder heeft Dirk (5 jaar) aan de hand. Ze wandelen over de parking van een supermarkt. Daar passeert hun een zeer welgezette dame op een scooter. Moeders tenen krullen reeds op het moment dat ze de dame, die haar scooter parkeert, naderen. Toch blijft kleine Dirk beleefd: "Kijk ma, die madame heeft een klein brommertje, hé!"

Oma liep met kleindochter langs de kerk. Op de kerk hangt een groot spanboek van het Rode Kruis. Mijn dochter bekijkt dit en zegt heel serieus: "Oma, ik denk wel dat Jezus jarig is vandaag want de vlag hangt aan de kerk."
Marlou, 5 jaar

Anneke van 3 jaar zegt: ´mama, aan de overkant staat de gedoopte van het postkantoor´ ( ze bedoelt natuurlijk De Pastoor, dat begrijpt toch iedereen!!!)
 
Jan zit achter op de fiets en roept een paar keer heel hard ´Ome Hans, Ome Hans.......`. Moeder kijkt om zich heen maar geen Hans te zien. Na een paar dagen gaan ze weer fietsen en prompt roept Jan weer `Ome Hans, Ome Hans`.
Moeder kijkt weer rond en ziet het vingertje van Jan wijzen naar een ...... AMBULANCE......!!!!!!
 
Volgens Anneke zijn er Oorlokkers op het Journaal. Moeder gaat kijken en inderdaad het lijken wel ´oorlokkers´ deze soldaten.
 
Anneke van 3 jaar wil absoluut geen ´Verrekijkers in de pot´. Nou, je begrijpt dan natuurlijk toch meteen dat ze liever geen ´Pottenkijkers´wil !!!
 
Volgens Anneke slapen de mensen in Rus(t)land de hele dag.
 
De kerk op het plein wordt afgebroken en op een dag wordt de kerktoren opgeblazen.
Jan en Anneke staan aandachtig voor het raam te kijken. Volgens Jan wordt de kerktoren ´opgeblazen´omdat dan de vogels er beter op kunnen komen ....!!! Maar natuurlijk, wie dacht er dan iets anders???
 
Vader en moeder praten over iets wat al lang geleden is gebeurd toen Anneke er nog niet was. Maar Anneke denkt daar toch iets anders over. Anneke roept: ´daar was ik ook bij hoor, ik was toen nog geen Anneke maar jullie noemden mij toen nog EITJE .....!!!

Sophie van 3 jaar wilde graag t.v kijken. Mama zei: nee, zo vaak t.v. kijken is ongezond, hierop zegt sophie: dan eet ik er toch een appeltje bij!

Een stagiaire bij een peuterspeelzaal:
Een jongetje kwam melden dat hij moest plassen, dus zij vroeg:'Kan je dat alleen?' Het antwoord was: 'Je moet alleen even
helpen met mijn snelbinders'.
Hij bedoelde zijn bretels....

Tom van drie heeft net van zijn vader geleerd dat er op school niet alleen juffen zijn, maar ook meesters. Hij kan zich er eerst niets bij voorstellen, een man voor de klas, maar na een kwartier heeft hij dit voor zichzelf op een rijtje gezet en meldt dan vol tros: "dan zijn meesters dus eigenlijk pappajuffen !"

Emmy (3) ziet haar moeder een BH aantreken en zegt: Mama, hebben alle vrouwen borstbepakkingen?

Uitspraak van Siebe :
In de vertelhoek van de klas vertelt Siebe"Mama voelde zich vanmorgen niet zo goed, ze was zelfs gisteren slap gevallen" (flauw gevallen)

Sacha van 3 jaar zingt een sinterklaasliedje:
"Hoe wimpelt zijn paardje het dek op en neer."
(Het is ook moeilijk om in maart de hele tekst nog te kennen.)

Nick van 2 jaar ziet een plaatje van de teletubbies. Hij zegt: He, Laa, Po en ..... Flinkie Flinkie.

Nick z'n mama is ziek.
Zegt een leidster: "Is mama niet zo lekker Nick?"
Zegt Nick; "Nee, mama is vies!!!"

Jim vindt een pen. Hij roept: "He, een schrijvertje."

Toen ik klein was kwam de juffrouw van de eerste klas bij ons thuis eten en ze at een boterham met snijworst. Sindsdien noemde ik snijworst altijd "juffrouw Allema-worst", tot groot onbegrip van de slager natuurlijk ...

Nienke van 3 zit bij haar opa en oma en ouders in de auto en kijkt naar de gouden kettingen om oma's nek. Oma, vraagt ze, als jij dood bent, mag ik die dan hebben?

Emma deed altijd een spelletje op "I'm bad, you know it" van Michael Jackson. Ze zong heel hard: Oom bert, tinoie! en rende naar de andere kant van de kamer..

Laatst een opmerking gehoord van een jongentje van een jaar of 7.
Hij vroeg aan z'n moeder wanneer eten we weer "schietvlees".
De moeder van het jongentje legde ons uit dat hij daarme "kogelbiefstuk" bedoeld

meisje (circa 6 jaar) op school wachtend op haar moeder; moeder komt eindelijk; meisje: "Jeetje ik wacht hier al een ons!"

Tom, toen twee jaar, zit aan tafel bij opa en oma die voor het eten altijd bidden. Terwijl opa en oma het hoofd buigen en handen samen hebben gevouwen roept Tom opeens zo hard als hij kan: 'Wakker woooooooooooorden!'

Ooit heeft mijn oudste zoon me behoorlijk laten blozen. Bij een receptie vroeg hij of hij wat te drinken mocht halen. Dat mocht natuurlijk. Nou
drinkt hij best veel, en dus kwam hij nog een paar keer vragen of hij meer 7-up mocht. Toen hij steeds terug mocht van mij zei hij ineens keihard: "Het is zeker gratis, dat ik zo veel mag drinken?".

Nicky en Timber spelen in de tuin. Nicky (6): ik ben boerin.
Timber (2): Ik boer achter.

Timber roept dat het giftig is buiten (mistig).

Een jongetje van toen 2,5 jaar noemde een horloge heel lang een Hoe-laat-thuis-pappa-komt

Jeroen, 2 jaar: "Ik ben Jeroen en Tim (zijn broertje) is mijn zoon en mama is ook mijn zoon!"

en Jeroen zegt niet alleen 'pieuw' tegen een pistool, maar weet dit ook door te trekken: hij heeft nu namelijk een 'waterpieuw'!

Iemand ging trouwen en haar dochtertje had toen waterpokken.Een paar maanden later zag dat meisje iemand met
waterpokken. Toen zei ze: 'Ze gaat zeker ook trouwen'.

Tom van drie is voor het eerst meegeweest naar de verloskundige om naar het hartje van zijn broertje of zusje te luisteren. Dat heeft veel indruk
gemaakt, hij vond het erg spannend. Hij vraagt nu dan ook steeds wanneer we weer naar de oplosser gaan ...

Yalesca(4) was naar de wc geweest en ze had diaree. Toen riep ze moeder dat ze klaar was op de wc:mama ik heb waterpoep.

Een jongen dacht vroeger dat Jezus op een paard geboren was.
Hij zong altijd uit volle borst; "er is een kinderke, geboren op paard"......

De 1e zin van het liedje 'Altijd is Kortjakje ziek"  wordt door Lars (bijna 4) als volgt gezongen : 'Altijd is het kwartje ziek'

En als hij denkt dat hij een poep moet, vervolgens op de wc zit en er komt niks, zegt hij dat zijn poep nog slaapt in zijn bil.

Meisje heeft vanaf anderhalf jaar steevast het woord "leipen"  gebruikt als ze helpen bedoelde.
 
Inmiddels is ze 2, en ik fietste met haar langs een weiland waarin een paard met een jong stond. Heel opvoedkundig begon ik uit te leggen dat dat een mama-paard was met een baby-paard. Mama-paard was de grote en baby-paard de kleine, "zie je wel het baby-paardje?" waarop mijn dochter zei: " is veulen"
 
tim toen 4 jaar kijk mam er vliegt een homo voorbij......een hommel vloog voorbij.

Gehoord in de speeltuin. Oma roept dat haar kleindochter een beetje moet opschieten als ze naar huis gaan. Kleindochter: "
Ja oma, ik kom al ! Ik heb heb geen heksen !"

Meisje (3 jaar) weet ook hoe de baby's ter wereld komen; "Papa heeft mama's buik opengemaakt, en mij erin gestopt. En het ziekenhuis heeft mama's buik opengesneden en mij er weer uit gehaald."

Een meisje (3 jaar) zingt het bekende sinterklaasliedje als volgt:
"Zwarte Piet ging uit fietsen toen klapte zijn band, toen moest hij al lopen etc.........hij kwam in een dorpje en zei tegen Bart Smit........"

BIJ BUURMEISJE SPELEN
Wouter wil bij Esther thuis spelen.
Mamma gaat bellen en krijgt moeder van Esther aan de lijn.

Mamma: "Very, mag Wouter bij Esther komen spelen"?
Very:  "Ja, dat is goed"
Mamma: "Very, wil jij hem dan even opvangen"?
Very:  "Dat is goed".

Mamma legt de hoorn neer.

Wouter, die het gespek op afstand heeft gevolgd, komt naar mamma toegelopen, hij kijkt mamma met gefronste wenkbrauwen aan, wacht even ....... en vraagt vervolgens:

"Mamma, ......... ga je met mij gooien"?

Joris (5 jaar) heeft zwemles en kijkt bedenkelijk. Zijn juffrouw vraagt wat er is. Zijn probleem: mijn hoofd weet wat mijn handjes en voetjes moeten doen, maar mijn handjes en voetjes weten het niet.

" Opa mocht met oma trouwen; papa mocht met mama trouwen en IK moet met een vreemde trouwen...!!"(Carlijn, 7 jaar)

" Ik ben zo moe als een stoeptegel...!! Die liggen ook altijd maar...!!"(Sanne, zes jaar)

Vanuit de kamer van mijn dochtertje Maïté (2,5) kan je een hoge mast zien. Elke avond voor het slapen gaan, wil ze naar de "hootindelug (hoog in de lucht)" kijken.

Al een hele tijd geleden zat k met mn schoonzus en mn nichtje in de auto.Opeens begint mn nichtje op een 'smarte' te praten.We waren in de veronderstelling dat ze het over smarties had.Bleek dat ze het over de auto Smart had,die reed namelijk naast ons.

Mamma zit de krant te lezen en Sara kijkt mee. Op de voorpagina staat een grote foto van een zeehond.
Sara (toen anderhalf) "oh, mamma een poes". "Nee, dat is een zeehond". Nee, mamma een poes". Echt niet Sara, een zeehond. Tijdje stil..... waarop Sara zegt "een zeepoes!"

Brian, een zoontje van een vriendin van ons, was komen logeren. Onze kinderen kregen een ijsje en Brian natuurlijk ook. Brian vond de "aflik" erg lekker.
Een ijsje heet nu bij ons ...... een aflik.

Mijn jongetje van 4, die te veel naar Bassie en Adriaan kijkt. Is verkouden en zijn stem is hees geworden. Zegt tegen oma, als die belt.
Oma de boeven hebben mijn stemmetje gestolen.

Toen Stephanie een jaar of 3 was zei ze altijd er hangt een pinnedip aan de schutting (spinneweb)
 
Tamara (3) zei toen haar moeder een wasdroger kreeg: Oh leuk nu heb je een natte en een droge wasmachine..
 
Twee meisjes van 2 jaar zitten aan tafel.
vraagt de leidster aan hun "wat gaan jullie vanavond eten",
antwoordt het eerste meisje"ik eet vanavond rode kool", daarop reageert het andere meisje "ik eet bloemkool". toen vroeg het eerste meisje"uit een potje", antwoordt het tweede meisje "nee, uit een pannetje"

Twee leidsters waren eens met een meisje van 2 jaar bij de bruna.
het meisje keek rustig naar alle tijdschriften die er lagen.
opeens roep ze ons en zegt heel hard deze is voor de papa's.( dat was de playboy)

Het regende heel hard en een jongetje, toen ongeveer 3 jaar oud, keek naar buiten. Opeens vroeg hij :"Als de regen straks ophoudt moet die meneer in de wolken er dan weer nieuw water in doen??"

Volgens Stuart (van 3) is een bejaardentehuis een crêche voor opa's en oma's

Jesse van 2,5 jaar noemt alles wat hij niet wil of niet lekker vind een "noeniemeer" (= hoeft niet meer), maar dan verworden tot zelfstandig naamwoord.

dezelfde uk van 2,5 jaar heeft ons dagenlang om het hoofd gezeurd om tatop. het is voor hem duidelijk dat het dan om Kabouter Plop gaat.....

In de klas heerst de rode hond. Als juf aan de kinderen vraagt wie er nog niet de rode hond heeft gehad, zegt een jongetje: "Juf wij hebben thuis geen hond".
 
UItspraak van een 4 jarige kleuter: Meisjes zijn gewoon lieve jongens.

Tom krijgt er binnen twee weken een broertje of zusje bij. Hij wordt door zijn moeder opgehaald van de psz. Hij vraagt plotseling aan haar of de baby nu is geboren. Mama zegt "nee hoor" en laat hem haar buik zien. "Oh" zegt 'ie, "ik zag hem even niet meer".

Op een dag hadden we het over de vakantiebestemming van de zomer. Mijn zusje (van toen nog 5) zei dat ze wel eens naar een heel koud land wilde. En wij vroegen: waarheen dan? zegt ze: friesland!

De opa van Bart (2 jaar) heeft een grote volière met vogels, waaronder zebravinkjes.
Zebravinkjes fluiten niet maar doen "pep pep".
Hij kan nog steeds geen "vogel" zeggen en iedere vogel die Bart nu ziet is een PEP.
Ziet hij buiten een vogel, dan is het "kijk PEP" en vliegt de vogel weg dan is het " daag PEP"

Opa gaf ons altijd rode bieten, ook wel kroten genoemd, uit eigen tuin. Mijn zoontje was er gek op. Als men vroeg wat hij het lekkerste eten vond, antwoordde hij altijd; De klootjes van opa ! (4 jaar)

Kaneelbeschuitjes noemde hij altijd inlegkruisjes (4)

Fruitella's kreeg hij altijd van zijn oma die woonde in de straat genaamd Lek. Het was dus oma Lek, en de snoepjes heten tot op de dag van vandaag nog steeds oma Lek snoepjes! (4)

Er liepen kinderen van de scouting voorbij. "kijk mama, daar lopen de padkinders" (3)

Achterop de skelter: Hou je goed vast hoor. En ja hoor, hij klemde zijn armpjes helemaal om hem heen. (2)

Maandenlang het zelfde ritueel na het eten. Hij staat op, en gaat zingen "AA Kootte, AA Kootte" en springt in zijn vaders armen. Hoewel de betekenis niet wetende, zong de hele familie dit maanden mee. De juf van de creche gaf uiteindeling opheldering. Kinderen mochten op de stoeltjes staan, zongen dan het liedje Helikopter(= AA Kootte) en vervolgens sprongen de kinderen dan op de grond. (2)

 Papiertjes doe je in de Brullebak (2)

 De politie heet de patelitie (3)

 En als iets kapot is, moet je het apareren (3)

 Een dame met een redelijke voorgevel had grote borstels (4)

 Een bepaalde periode werden donkergetinte mensen steevast in het openbaar Zwarte Piet genoemd (3)

 Toen hij voor het eerst zweette, kwamen de traantjes uit zijn hoofd. (3)

Een meisje van 2,5 is nogal een sloper en denkt dan ook dat haar papa en mama alles weer kunnen maken.
Op een dag werd er weer iets kapot gemaakt waarvan haar moeder het volgende zei:
Nou Fabienne, dat kan mama dus niet maken.
Ze keek haar moeder uitdagend aan en zei toen het volgende:
Maar Bob (Bob de Bouwer) wel !!!

Toen de Koningin jarig was hadden de buren de vlag buiten hangen.
Moeder  vertelde haar dochtertje van 2,5 dat het voor de jarige koningin was.
Ooh mama, dan moeten we even een cadeautje inpakken en dat bij Cor en Lies (de buren) brengen.
Ze dacht dat de Koningin bij hen woonde.
Echter…..een paar maanden later, met carnaval…….
Er hingen her en der vlaggen buiten. Haar opmerking. Kijk mama een vlag……dat is omdat het Koninginnetje blij is!!

We zijn een weekendje weg met vrienden. 's morgens, als we aan het ontbijt zitten komt Jessy, bijna 6jr. in de deuropening van de caravan: Jongens ik ben toch zo gemugd vannacht! (gestoken door muggen)

De oma van Dorrie (3 jaar) is overleden. We vragen haar of ze er over wil praten. Dorrie: Nee, want het is niet erg, want oma is nu een sterretje in de lucht! Ow, zegt Anne (ook 3 jaar) daarop: mijn mama zegt dat mijn opa een wolkje is geworden!

Op het kdv heeft Jamie (3 jaar)een puzzel gepakt. Deze heeft ze op de grond gegooid, en alle stukjes liggen nu verspreid. Ik zeg tegen haar ´Wil je de puzzel even opruimen?´ Nee, zegt ze, dat kan jij ook we. probeer het maar! en ze loopt weg!

Een jongetje zei toen hij goed twee en half jaar was ,een mopeltje, lang gepraat en er uitgekomen, het was een lepeltje
en sinner sinner was na een goed gesprek de suiker en zijn kleine neefje heeft het over een balloe dus een lepel.

Tim kon net lezen en las alles op wat hij zag. Op een gegeven moment aten we een toetje en hij las wat erop het vlapak stond. "Zijk- leppen helemaal weg duwen" las hij. Er stond: Zij-kleppen"

Het is zomer en Lonneke kan 's nachts niet slapen van de warmte. Ze roept Papa en Mama en vraagt: "Mag de winder aan?" (ventilator)

Op een dag aten we patat. Lonneke wil sausjes bij haar patat of ze de punaise even mag ( mayonaise )

Wouter heeft een druif uitgeslikt. (uitgespuwd)

De zon scheen tussen wat wolken door.
Volgens Demi was de zon 'gescheurd'

Tom heeft voor zijn verjaardag goudvissen gekregen. Ze mogen om de dag
gevoerd worden.
Hij heeft daar een verklaring voor; de ene dag eten ze thuis en de andere
dag gaan ze uit eten ...

Tom heeft voor zijn verjaardag een hippe zonnenbril gekregen. Zegt mama: "je
lijkt zo wel op Jamai". Zegt Tom: "ik ben geen Shanghai" ...

mijn dochter toen 2 1/2 zei toen we langs een grasveldje liepen of ze daar mocht poepen op mijn antwoord van nee natuurlijk niet zei ze heel
verontwaardigt maar de hondjes doen het daar toch ook. En mijn zoon toen 4 maar zei mama toen ik uit jouw buik kwam heb jij mij toen ook meteen vastgehouden ik zei ja natuurlijk. maar ik was toch heel erg vies, want poep en plas komt ook uit jouw buik

ik was met mijn moeder en broertje in de bus toen mijn broertje (james, 2) opeens naar een groot kunstwerk van een halve vis halve borst wees en heel hard riep: ' kijk een titivisje!' heel de bus lach dubbel

Toen onze tweede zoon werd geboren ,vroegen de mensen aan Dimitri( toen 16 maanden oud)
" Hoe noemt ie, je broertje? " Waarop hij nog niet echt een antwoord op kon geven. Na een paar weken toen iemand het nog eens vroeg, zei Dimitri "Noemtie". En dus hebben wij Timothy een paar jaar Noemtie genoemd.

Mijn zoontje van 2 heeft het altijd over stoepengeltjes als hij soepstengeltjes bedoeld. 

En mijn nichtje had het op diezelfde leeftijd over poepbroek als ze kroepoek bedoelde.

heb jij je klik klak aan?
heb jij je richtingaanwijzer aan? 

Onze tweeling werd ruim 10 weken te vroeg geboren en mama moest daarom heel snel naar het ziekenhuis en van daaruit per ambulance naar een academisch ziekenhuis. Max (5) daarover tegen opa: 'nou opa, in het kleine ziekenhuis hadden ze het niet in de situatie hoor! '

Max (4) ziet met Pasen de Paus op de tv en roept naar opa: 'opa! opa! kijk nou! de broer van sinterklaas is op de televisie!'

Max (5) heeft roodvonk. Natuurlijk moet hij dat meteen aan opa en oma vertellen en aan de telefoon laat hij weten dat hij rookvonk heeft.

We rijden door de door de weilanden en de kleuter ziet paarden; paarden zijn lief hè! Rijden we later langs ingepakt hooi: Mam! Ze hebben de paarden ingepakt!

Mijn broertje, voor het eerst op het strand, roept ineens keihard: "Kijk, een  zeehond!" En wis en waarachtig rende daar een Golden Retriever door de branding...

Ook een gevierde uitspraak bij ons thuis: een broodje doorelkaar (een boterham  met pindakaas en bruine suiker, zeer aan te raden).

Mijn zusje had het steevast over de memmemoer als de melkboer langskwam.

En toen mijn jongste broertje werd geboren en iemand vroeg aan mijn zusje hoe  het met hem was, toen was het antwoord: hij ligt in de container. Volstrekt  duidelijk natuurlijk dat ze daarmee de couveuse bedoelde...

Peuter huilt hartverscheurend na val met de fiets. Mamma troost en zegt, niet meer huilen, je raakt zo overstuur, peuter antwoordt, ik ben niet over het stuur, ik ben gewoon met de fiets gevallen.

Peuter moet deze keer echt voor straf naar boven zonder eten, hij wil nooit aan tafel als hij geroepen wordt.
Draait zich halverwege de trap om en meldt boos;
Als ik morgen dood ben van de honger zeg ik tegen de politie dat het jouw schuld is.

Pappa is erg druk, heeft even geen tijd voor zijn jongste spruit.
De telefoon gaat en zoonlief neemt op.
We horen hem zeggen:
Mijn vader heeft geen tijd voor mij, heeft hij ook geen tijd om aan de telefoon te komen, waarna hij het gesprek verbrak.

Ziet baby voor het eerst aan de borst en zegt angstig, eet hij je op mamma?

Mijn dochter van bijna 3 is nu heel erg bezig met jongen/meisje en alles wat daarbij komt kijken...dus ook onder de douche... staat ze met haar grote broer onder de douche zegt ze ineens "Hee dezelfde als Daan.." ''Dylena dezelfde als mama.." Als ik dan vraag wat Joey hetzelfde heeft als haar kleine broertje Daan zegt ze met een grote lach "piemel" en als ik dan vraag wat zij en ik hebben wijst ze naar beneden en zegt ze "mama...je weet toch... Vigana..."

Een gezin in het bos.
Zegt een kind heel wijs; Weet je waarom er bomen staan?
Ouders denken, nou daar zal wat komen.
Antwoord; Omdat dat gewoon leuk staat in het bos

oma is logeren bij ons, dochter van 2 vraagt aan mama; " waar is oma ?"
mama; "die is zich even gaan aankleden"
(ze was net nog in haar nachtpon beneden)
dochter:" oooo ze doet haar bril op "!!!!

dochter van 3 is met mes en vork aan het eten, haar mes valt op haar benen; " mama kijk mijn mes is op mijn schouders" !

mijn zoon van net 5 heeft zijn laatste schoolweek voor de zomervakantie. "Hoelang moet ik nog naar school" vraagt hij. "nog 2 dagen". Hij ligt op de grond als hij zuchtend zegt; "oh ik ben aan vakantie toe"

dochter van 3 heeft het over "KRAAK"
"mama achter de wolken zit kraak hè !" kraak ??? " ja mama en in je ogen ook"
Het heeft een aantal weken en een aantal keren hetzelfde verhaal geduurd voordat we erachter kwamen wat ze bedoelde: Ze kwam met een boekje aanlopen waar een plaatje over onweer in stond. Ze bedoelde de BLIKSEM!
Die kraak in de ogen zijn adertjes 

Volgens Renee mijn dochtertje van 1 ½ doet onze ‘pies bauw’ (poes zegt miauw)

Mijn dochter van toen 1,5 jaar kon al redelijk goed praten en zei tegen het woord zitten stoel. Daarop heb ik haar uitgelegd dat een stoel een stoel is is en als ze op een steen gaat zitten dat ze dan zitten moet zeggen. Tevens uitgelegd dat grote mensen op stoelen zitten. Overtuigd was ze helemaal totdat we ruiters voorbij zagen komen en ze verbaasd tegen me zei maar mama paard is stoel?

Toen ik een bh uit het rek pakte riep ze heel hard door de winkel "mama pasop!, met de oogjes kijken niet met je handjes. Hier was ze 2 jaar.

Ze zag een dalmatiër en vroeg me waarom mama hond de puisten niet uitdrukte en waarom die hond zoveel zwarte puisten had.

Toen ze drie jaar was had ze haar handjes gekleurd maar ze had geen schuld want ze had wel tegen haar handjes gezegd dat ze dat niet mochten doen maar haar handjes luisterden niet. 

Op haar eerste Haloweenfeest op 3,5 jarige leeftijd zei een volwassene dat het feest kon beginnen waarop mijn dochter heel hard riep: Nee we moeten nog wachten op meneer Haloween

In de kerk tijdens de paaswake neemt hier iedereen grote broden mee om het brood te laten weiden en toen de pastoor dan ook aankondigde dat dat ging geschieden vraagt mijn dochter in een overvolle kerk heel hard aan de pastoor. Heeft Jezus zo'n grote buik dat hij al dit brood opeet en wanneer komt Jezus?

Ze heeft nu overigens dorst als een bosje bloemen.

Onze zoon Nick (3) zit op het kinderdagverblijf aan tafel met alle andere kindjes en leidsters en zegt; "mijn mama heeft heel veel moedervlekken, ze heeft vroeger heel veel pindakaas gegeten". Waarop de groep begint te lachen en Nick reageert met "jullie mogen mijn moeder en mij niet uitlachen".

mijn zoontje van 2 en half was heel erg geïnteresseerd in mijn maandverband en wou ook graag weten waar ik het voor nodig had ..later kwam die de kamer in met een maandverbandje op zijn voorhoofd en zei:" kijk mama ik ben ingesteld "

Juf, mijn zusje heeft problemen met gym.”
“Hoezo?”
“Als ze niet op tijd aangekleed is, mag ze niet mee gymen.”
“Is ze zo langzaam dan?”
“Nee, maar ze wil het goed doen anders krijgen we thuis weer klachten.”

“Er zwemt een stekelbaard in de sloot.” (8 jaar)

“We waren op een boot aan het varen en toen gingen we een kluis in.”

Bij het olieverven: “Juf, mag ik de serpentine even?”

“Juf, onze poes liep buiten toen het onweerde, maar hij was niet dood want hij had een vlooienband om.”

Hoe vertel je als 9-jarig dat je bloedarmoede hebt:? Makkelijk: ”Het ijzer in mijn bloed is aan het roesten.”

Op een morgen staat de maan nog aan de hemel terwijl de kleuters buitenspelen. Eén van de kinderen ziet een vliegtuig overkomen en zegt: “Juf, straks vliegt hij nog tegen de maan.”

Heb jij gisteren ook dat korset van Britney Spears op t.v. gezien?”

De kinderen in groep 4 (ongeveer 8 jaar) moesten iets over zichzelf schrijven. Een kleine greep uit de selectie:


“Ik heet …, ik heb een zusje en ik heb ouders…”
“Ik heet …, ik heb een tweeling. Ze heten … en … ik vind ze niet zo lief.”
“… ik heb donkerblond haar en mijn ogen zijn groen en bruin en ik heb een grote mond…


De bril van één van de kinderen beslaat als hij binnenkomt. “Juf, het mist op mijn bril.”

De kinderen in groep vier houden een kringgesprek over vluchtelingen en asielzoekers. Maar wat zijn dat nou eigenlijk? “Nou, dat zijn mensen en die zoeken loslopende dieren.”

Groep vier zong de dag voor Koninginnedag uit volle borst: “Oranje bomen…”

Een leerling uit groep 2 wist een dag later te vertellen dat de Koningin achterin de auto moest zitten, want als ze zelf zou sturen kon ze haar hand niet opsteken.

Juf, gisteren hebben wij met slingers de hele fiets verstierd” (8 jaar)

Een leerling uit groep 4 vertelt:: “Gisteren kwam er bij ons iemand collecteren voor vreselijke gehandicapten”

“Ik moest gisteren tegen mijn buurmeisje hockeyen en we hebben allebei verloren, want het was 1-1.” (8 jaar)

Een kleuter vraagt aan zijn juf of hij hard gewerkt heeft. Zijn juf bevestigt dit, waarop hij antwoordt: “Ja, beter dan die gemeentemannen want die doen de hele dag niks.”

Wanneer de juf vraagt wie kan vertellen waar het verhaaltje over ging, vraagt een gevatte 5-jarige: “Hoezo juf, weet je het zelf niet meer?”

Een 8-jarige moet een zin maken met het woord voorhoofd: “Het voorhoofd van deze school is meester Sjaak.”

Een leerlingen van 6 ziet dakbedekkers aan het werk: “Juf, die mannen zijn het dak aan het opereren.”

Een juf vraagt aan een leerling (8 jaar) hoe het komt dat hij zo hees is. “Ja, mama zei al: je hebt de snor in de keel.”

In groep 7 krijgen de kinderen (11 jaar) voor het eerst Engels. Tijdens de eerste paar lessen leren ze iets over zich zelf vertellen. “I like on my father, not on my mother.

Na het lezen van het verhaal over driekoningen vraagt een leerling: “Hoeveel huppeltjes heeft een kameel?” (bulten)

Met driekoningen loop je met een championnetje rond.’

Na het spelen in de bouwhoek moeten alle blokken weer worden opgeruimd. Eén van de kleuters loopt naar de juf en zegt: ‘Juf, er is wel een aardbeving geweest hoor!”

Bij de kleuters wordt een verhaal gelezen over de goede herder. De juf vraagt wat een herder eigenlijk is. Een leerling antwoord: “Een waakhond.”

Kleuters weten heel goed dat het fijn is om met pensioen te gaan en ze weten ook waarom: “Dan heeft ze eindelijk wat meer vrijer-tijd.”

In groep 5 (9 jaar) zit er een leerling aan de tafel van de meester te werken. Een andere leerling komt aan de meester vertellen dat hij zo’n buikpijn heeft, waarop de eerste leerling zegt: ‘Ja hallo, het is geen dokter hoor!”

Sinterklaas is een moeilijke periode voor kinderen van een jaar of zeven. Bestaat hij nou wel of niet? “Ik heb in mijn schoen gekregen, precies wat ik mijn moeder gisteren had zien kopen.”

De intocht van Sinterklaas verloopt nooit zonder ongelukken. Volgens een leerling van groep 2 (6 jaar) had Zwarte Piet deze keer “z’n voet verswikkeld.”

De juf laat bij de kleuters een boekje zien met allerlei kinderliedjes. Bij alle liedjes staat een plaatje. De juf laat het plaatje zien dat hoort bij “Op een klein stationnetje..” Een kleuter weet bij welk liedje dat hoort, namelijk bij “Kedeng kedeng” (Guus Meeuwis).

Na de gymles vraagt een leerling uit groep 3 (8 jaar) “Juf, doe jij m’n knolletjes even goed?” (knotjes)

Uit dezelfde groep vraagt een leerling verbaast aan de handwerkjuf: “Verdien jij hier je geld mee?”

“Bij de muziektuin hebben we gisteren de punaise gedaan en opa deed ook mee.’ (polonaise)

Een leerling uit groep 7 (11 jaar) komt huilend de school binnen lopen. Hij is zomaar gevallen. (Hij heeft niet gerend en is niet gestruikeld enz.) Hoe dat dan kan? “Ja maar juf, je benen kunnen soms ook uit koers raken hoor!”

Volgens een leerling in groep 8 (12 jaar) betekent de bekende uitdrukking: De pot verwijt de ketel… het volgende: “Dat is wanneer je vader iets met zwart geld betaalt.”

Juf, wilt u het raam even openzetten, want ik ben sterk positief voor huismijt.”

Juf, ik weet niet wat links is, want ik schrijf rechts.”

Juf, ik weet al waar ik mijn volgende spreekbeurt over ga houden.”
“Oh ja?”
“Ja, over wasmachines want daar weet ik veel van. Mijn vader is wasmachinist.”
(groep 5, 9 jaar)


Een leerling uit groep 7 heeft een ontstoken vinger doordat ze heeft zitten peuteren. De juf vertelt haar dat als je peutert aan wondjes of aan je nagels dat het dan kan gaan ontsteken en dat dat dan heel veel pijn kan doen. Ze adviseert het meisje tevens om niet meer te peuteren. Waarop de leerling verbaasd vraagt: “Heb je gestudeerd voor zere vingers ofzo?”

Een jonge kleuter logeerde bij zijn oma. Zijn opa was al enige tijd geleden overleden en zijn oma vertelt dat zij hem mist. Daarop antwoordt het kind: “Dat neem je toch een nieuwe opa, maar pas op dat je die dan niet ook breekt.”

Kinderen uit groep 6 (10 jaar) praten over wat ze later willen worden: Prof-sporter, kapster, dierenartsassistente, pop-idool enzovoorts. Lennaert heeft zo zijn eigen ideeën over zijn toekomst: “Ik word later taxateur of RVS-adviseur.”

Gelezen in een opstel van een kind uit groep 6: “Puntje kreeg de hoofdtrol in het toneelstuk.”

Als we met de auto weg gaan heb je het wel eens over: "
zullen we binnendoor gaan" of "
zullen we een kortere weg nemen" gijs 5 jaar heeft daar een hele mooie
oplossingen voor Pap, nemen we een binnenkort weggetje, ja?

Mijn neefje van twee had net een zusje gekregen en vroeg aan zijn moeder: Mama je hebt jonge kaas, heb je ook meisje kaas? !!! 

Onze zoon Tom van 4 zag wat maandverbandjes liggen en gaf ze aan mama, toen zei hij: 'asjeblieft mama, je pleisters'.

Het terugspoelen van een videoband noemt Tom: 'even warm worden'.

Mama en papa vierde hun 6e trouwdag en gingen met z¹n tweetjes op stap. Tom mocht samen met zijn broertjes bij de buurvrouw logeren. Toen mama uitlegde dat ze 6 jaar getrouwd waren en daarom met z¹n tweetjes weggingen zei hij: ³ik wil ook trouwen². Eigenlijk wilde hij natuurlijk gewoon met ons mee.

Het regende buiten en mama zei: 'Het is pieteweer', 'Nee' zei Lotte 'het is klaasjesweer'

Papa zit te peuteren aan zijn arm als mama zegt 'Wat is er?', 'Oh niks, een moedervlek' zegt papa. 'Nee' zegt Lotte 'een vadervlek'

We hebben Lotte het kerstverhaal verteld, dat Jezus kwam en van de 3 wijzen enzovoort. Zitten we op Kerstavond bij een avondmis, fluistert Lotte 'Komt Jezus al?' 'Nee, nog niet' zegt Papa. En er wordt gezongen en voorgelezen en Lotte fluistert weer 'Papa, komt Jezus al?' Papa wil dat Lotte ophoudt met praten en fluistert, wijzend op de mooie Kerststal, 'Kijk, daar is Jezus'. Het blijft even stil waarna Lotte vraagt: 'Oooh, is Jezus van hout dan??'

Lotte's neefje Ezra was op bezoek, een baby van 10 maanden. Op een gegeven moment wordt Ezra opgetild maar hij krijgt tandjes en is behoorlijk aan het slijmen en dus komt er zo'n grote sliert naar beneden zetten. Lotte: 'Ooh kijk mama Ezra lekt!'

Als we met de auto weg gaan heb je het wel eens over: "zullen we binnendoor gaan" of " zullen we een kortere weg nemen" gijs 5 jaar heeft daar een hele mooie oplossingen voor Pap, nemen we een binnenkort weggetje, ja?

Silvan van bijna 2 jaar ziet regendruppels op het raam en roept: 
"Kijk mama: buiten huilt!"

Mamma, Anouk doet uitslikken kwam onze zoon vertellen. Zijn zusje was aan het overgeven.

Sanne heeft een vriendje hij is van Surinaamse afkomst zij aait hem vaak op zijn bolletje en zegt dan
aaaaaaaah wat heb jij lekker pukkeltjeshaar !!!!!!!

ook vraagt ze van de zomer vaak of we gaan barbi koeien (bbq) 

Zo had ik onlangs een verhaaltje verteld over de eskimo's, en erna stelde ik de vraag waar komen eskimo's vandaan....Simpel antwoord zou je zeggen, natuurlijk uit......igloland, wat dacht je anders!!!

En pannenkoeken, ja die maken wij ook vaak, iedere week is er wel een verjaardag te vieren. Dus de volgende vraag, terwijl mijn keuken in een slagveld veranderd was, hoe bakken we pannenkoeken? Of beter gezegd, in wat bakken wij pannenkoeken?
Natuurlijk denkt die ene kleine weer....maaar mens wat voor domme vragen stel jij toch!!!
In pannekoekebakkepan,!!!

Op straat rent een jongetje van een jaar of 3 vrolijk op zoek naar zijn moeder " Weet je waar je moeder is?" vraag ik. Nee! Schud het jongetje vrolijk. "Zullen we haar zoeken dan?" "Ja!" "Hoe ziet je mamma er uit dan?" "Nou...als mamma!"

Ik lees aan mijn kleuterklas het verhaal van de berentemmer voor. Aan het eind van het verhaal zijn alle kinderen in gesprek over hoe lief een ijsbeer is en dat ze hem willen knuffleen. Zegt een meisje, Ja, ze lijken wel heel lief, maar ze zien jou gewoon als vlees hoor!

Menno, 3 jaar, radeloos wil ook wel eens op de computer: mag ik nou nooit eens komtoeteren?

Justus, 4, kan de tekst van : "zie de maan schijnt door de bomen " bijna meezingen, behalve " makkers staakt u wild geraas", dat wordt uit volle borst : hakka takka speculaas !

Claire van 3 zit maar te wippen en te wiebelen op haar stoel als ze muziek hoort en mama vraagt haar nu eindelijk eens stil te zitten: Ja, maar dat kan niet, ik heb elektrische tijd in mijn benen .

Menno :"mama ik kan weer mijn hondebroek niet vinden" (onderbroek)

Menno heeft zijn jas weer eens erg vies gemaakt en mama zegt: je maakt het zelf maar schoon, dat doet hij, maar wel in de vijver.

Justus van 5 ziet voor het eerst en flinke naaktslak in de tuin, komt gillend naar binnen en roept: mama er kruipt een piemel in de tuin!

Claire speelt met een vriendinnetje "kerst", allebei Maria, in lappen gewikkeld, het poppenbed is kribbe, gevuld met hooi van het konijn en Jezus? die wil maar niet blijven liggen en springt met lange konijne-oren zijn vrijheid tegemoet. De Maria' s lopen eindeloos achter hem aan druk debatterend: " Jij mocht met jozef getrouwd zijn en ik mag Jezus eerst vangen, want ik had hem toch uitgepoept?"

Clair van 5 ziet op koninginnedag dat haar teen door haar sok steekt en besluit nieuwe sokken nodig te hebben, want de hema is toch open. Er staat wel een heel lange rij voor de kassa, en de wachttijd wordt door 2 lesbiennes gebruikt om elkaar te laten merken hoe aardig ze elkaar wel niet vinden; Claire ziet dat en roept met haar schelle stemmetje hard: " mama, kan de koningin ook lesbisch zijn?


Zoon van 4 jaar zit samen met mamma in bad.
Plotseling merkt hij op: "Mamma, jij hebt geen piepje hè? Je hebt een klapper!"

terwijl het regent loopt danielle (4) met haar opa in een wei met koeien. zegt ze: 'Opa, koetje moet mutsje op!'

mijn dochtertje was geboren en ik ging haar verschonen en me neefje stond te kijken hij was toen twee en heel geschrokken en verbaast keek hij en ineens zei die tegen me haar pikkie is kapot 

ook een keer onder de douche ze waren 3 en 1 ik hoor me neefje heel hard schreeuwen ging de badkamer in en hij zei heel overstuur tegen me ze wil me pikkie aanraken maar dat mag niet want ze heeft die van haar zelf ook al kapot gemaakt 

wist je trouwens dat suikerspinnen van suiker en spinnen zijn gemaakt vertel mij dochtertje van 5 maar eens dat het niet zo is 

toen mijn jongste zoon nog maar net geboren was, en mijn oudste zoon en dochter 2 en 4 jaar, begonnen die twee de opa en oma van mijn mans kant 'opa en oma fontein' te noemen (ze hadden een vijver met fontein) en de opa en oma van mijn kant 'opa en oma glijbaan' (ze hadden toen een plastic glijbaantje in de tuin staan)

Mijn nicht legde aan haar zoontje (3) uit dat hij en zijn zusje uit mamma's buik waren gekomen. Oh, zegt hij en gaat verder spelen. Een half uur later komt hij terug en zegt. Maar Mamma, wanneer had je ons opgegeten dan?

Buurmeisje (5 jr) die net naast ons is komen wonen zegt:”zo jij heb leuke malelle… “Wat? “ zei ik, waarop haar moeder zegt, “Ze bedoelt zeker lamelle” 

Mijn dochter (2 jr) vraag :”papa gaan we vandaag donald duck eten? (Ze bedoeld Mac Donnalds)

Toen we op de snelweg een vrachtwagen vol kippen passeerden, zei mijn toen 6-jarige zoontje:
"O, dat is leuk, dat die kippen ook een dagje uit mogen!"

-moeder en dochter zien een bus rijden. Dochter (bijna twee) zegt: Bus in de sloot. Nee, zegt mama dan zinkt de bus. Dochter begint ineens te zingen. Moeder is even verbaasd over deze wending tot haar duidelijk wordt dat haar dochter denkt aan "zingt" inplaats van "zinkt".

-moeder en dochter lopen in de stad langs Leen Bakker. Dochter: Kun je daar brood lenen?

-Dochter (12) wil toch even een opmerking maken dat meisjes veel beter kunnen praten met elkaar en wil dat schijnbaar netjes zeggen. Ze zegt: Meisjes kunnen veel beter comunikeren.

vader, moeder, oma en dochter zijn in de dierentuin zegt de oma 'Kijk een papagaai.' dochter 'Nietes een omagaai.'

We zitten gezellig aan tafel en eten groente met suddervlees. Mijn zoontje Aaron (3) trekt, bij ´t eten van z´n vlees, opeens een gekke bek en probeert met z´n vingers iets tussen z´n tanden weg te halen. Ik zeg: "Lukt ´t vent ? Zit er iets tussen je tanden?" Waarop hij antwoord: " Mama, kun jij me even helpen ? Ik heb allemaal "tandvlees"!

Rune 2 jaar en een half is naar de dierentuin geweest en we zijn aan het praten over dieren met staarten. ik zeg tegen hem:"Jij hebt geen staart hé?" waarop hij verwonderd antwoord: "Jawel vanvoor".

Moeder vulde de vaas met water voor de bloemen, een jongen van vier vroeg wie het water dan had opgedronken.

Ik had vruchtensap zelf gemaakt en ik vroeg aan mijn dochter van 4 of ze het lekker vond
Ze antwoordde met ja ik vroeg haar proef je wat er inzit ja zei ze nog een keer bikini`s (ze bedoelde kiwi`s)

Toen ik zelf klein was, reden we in Rotterdam over het Breeplein waar een verlichtte kerkklok was. Ik zei toen:”Mama kijk, God is thuis.”
Mijn moeder: “O, ja?”
Ik: “ja, want het licht brand in de kerk”

Mijn zoontje bleef steevast volhouden dat een caravan een : kerkefan was.

En een paardentrailer een paarden kerkenfan.

Je wast je met een handwasje ( washand)

Onze dochter van bijna 3 heeft een nieuw woord 'ontdekt', gisteren nog zij ze: 'papa, niet voortellen'. Ze bedoelde dus 'papa, niet voorzeggen'.

Op dit moment hebben wij de poffertjeskraam in het dorp. Onze dochter van bijna 3 gaat nu dus 'koffertjes' eten. 
   


terug naar Pinkelotje