Wereld Natuur Fonds

pagina

Zuidpool special


 

Meer informatie over de WNF Zuidpoolreis van Laura en Philip
WNF kleurplaten
 WNF Rangers sturen e-cards vanaf de Zuidpool. Geef je op! 

WNF Rangers Laura Woltjer (14) en Philip de Roo (15) gaan naar de Zuidpool om te kijken hoe het daar met de natuur gaat.
Vanaf het schip waar ze op varen sturen ze vanaf 12 december 3 weken lang bijna elke dag e-cards. Ze vertellen wat ze meemaken en maken foto's van de dieren die ze tegenkomen. Wil je die spannende e-cards steeds als eerste in je mailbox hebben? Geef je dan snel op bij het Wereld Natuur Fonds!

Laura en Philip gaan op de Zuidpool op verzoek van Prins Willem Alexander kijken hoe het met de natuur gesteld is, hoe het staat met de zoetwatervoorrraad en welke effecten van klimaatverandering zichtbaar zijn. De prins heeft dit gevraagd tijdens het Wereld Water Forum in Den Haag in maart 2000. Laura en Philip hebben zich heel goed voorbereid! Ze hebben eerst een medische keuring gehad.
Daarna volgde een training, met bijvoorbeeld een overnachting in een tentje in SnowWorld. Ook leerden ze alles over zeehonden en pinguïns en hoe ze zoutconcentraties in zeewater moeten meten.

Mail Laura en Philip je vraag

Laura en Philip sturen niet alleen e-cards. Als ze op de Zuidpool zijn kun je ze vragen mailen via de website van het Wereld Natuur Fonds.
De meest interessante vragen worden met het antwoord op de website van het WNF gezet. Daar staat ook een hele mooie kaart van de Zuidpool waarop elk dag op wordt aangegeven waar Laura en Philip dan zijn.
 

 
Hieronder staan leuke WNF kleurplaten. Klik op de kleurplaten en print ze uit. Veel kleurplezier!


WNF kleurplaten

 Landdieren
 Zuidpool
 

Landdieren

 
Zuidpool

 
 
 
 
terug naar de kleurplaten


Terug naar Pinkelotje