Huwelijk

Sandor's buurmeisje meldt hem dat ze 10 kinderen wil.
Niet echt onder de indruk adviseert hij behulpzaam: Dan moet je met een meisje trouwen, dan krijg je zelfs twee keer zoveel kinderen!
Mama, hoe weet de buik dat ze getrouwd zijn?
(getrouwde mensen krijgen kinderen)
Marit 7 jaar

Nog meer leuke uitspraken in ons woordenboek...

Trouwhoed

Waar de kinderen zeer veel plezier aan zullen beleven, is het maken van de trouwhoed.

Materiaal:

Werkwijze:

Knip uit zwart karton een grote bolhoed. Gebruik de mal of knip zelf een grote hoed uit.
Tip: Vouw het zwarte A4 papier licht in de lengte en gebruik deze middellijn om de hoed mooi symmetrisch te krijgen.
Versier het daarna met enorm veel glitters en plakkertjes.
Laat dit goed drogen. Maak nu van wit lint een grote strik en bevestig dit aan de bovenkant van de hoed en klaar is het al.
Schrijf er dan wat op met een wit potlood of een zilverpen.
Je kan natuurlijk ook de hoed beschilderen of er iets anders op plakken.

Bruidsjurk

Materiaal:

Werkwijze:

Print de kleurplaat van Barbie uit. Teken op een wit A-4tje je mooiste tekening.
Leg daarna je eigen tekening onder de kleurplaat. Ga nu als eerste de rok uitknippen inclusief haar hand. Nu heb je dus twee rokken. Alleen is er één van jezelf. Plak die op het roze papier. Daarna knip je het topje zonder de arm uit. Plak ook hiervan jouw tekening boven de rok. Knip daarna de haren uit van de originele kleurplaat en plak dit zodat het precies past. Kleur haar haren bijvoorbeeld bruin.
Als laatste teken je met zwarte stift haar gezicht erop en maak je accenten door de plooien in haar rok en topje te geven en knoopjes erop te tekenen.

Trouwringen

Materiaal:

Werkwijze:

Knip uit het gekleurde papier twee dikke cirkels. Ga deze versieren met wat je leuk vindt. Laat het goed drogen en plak de ringen daarna een klein beetje over elkaar heen op een stukje papier. Bijvoorbeeld op een briefkaart. Of je plakt daar ook weer een leuk kleurtje overheen.
Je kan er zo een felicitatiekaart vanmaken.

Bruidstaart
Materiaal: Werkwijze:

Knip 5 verschillende maten cirkels uit. Bevestig die aan elkaar door van een lege wc-rol kleine stukjes te knippen en deze erop te plakken. Dit kan je met lijm doen, maar ook met plakband. Door dit te doen krijg je dus een bruidstaart die echt lijkt.
Laat dit eerst goed drogen. Knip intussen allerlei stukjes crepepapier en glitters. Maak van crepepaier een soort slinger en leg die op een bepaald stuk van de taart. Dit kan je vast maken met plakband. DIt kan je beter niet met lijm doen, want dat geeft heel erg af aan zowel je vingers als aan de taart.
Versier dan de rest van de taart met glitters of andere dingen wat je leuk vindt.
Eet smakelijk.

Bruid en Bruidegom

Materiaal voor de bruidegom:

Materiaal voor de bruid:
Werkwijze bruidegom:
 
Knip de keukenrol in een lang en kort stuk. Het lange stuk wordt het lijf, het korte stuk de hoge hoed. Rol om beide stukken zwart knutselkarton en lijm dit vast. Vouw steeds met een zwarte en een witte vouwstrook een 'trappetje' en lijm dit als armen en benen vast. Versier het lijf met een stuk overhemd, of stropdas, en knopen. Maak een bolletje van de oude sok en panty, knoop dat dicht. Doe een beetje lijm aan de binnenkant van de bruidegom en zet het bolletje erop. het randje van de sok blijft dan wel plakken. Versier het gezicht met ogen, mond en haar.
Zet het rolletje van de hoge hoed op zwart papier en trek het rondje na door er met een potlood omheen te gaan. Maak er een groter rondje omheen. Knip het grootste rondje uit, en knip dan plak strookjes vanaf de buitenkant tot het middelste rondje. Vouw de strookjes om en plak de hoed aan de boven kant dicht. Maak nog zo'n rondje met een groter rondje er omheen, knip nu de plakstrookjes vanuit het midden tot aan de kleinste rondjes. Plak dit boven op de hoed. Versier de hoed verder met een randje
papier.
 
Werkwijze bruid:
 
Bekleed de wc rol met roze karton. Vouw steeds met een roze en een witte vouwstrook een 'trappetje' en lijm dit als armen en benen vast. Maak het hoofdje op dezelfde manier als het hoofd van de bruidegom.
Neem een recht lapje stof wat je twee of drie keer om een wc rolletje kan rollen. Haal er grote rijgsteken door aan de bovenkant van het rokje.Schuif de stof bij elkaar, en knoop de draad om het lijfje vast.Verdeel nu de stof mooi om het lijfje. Neem een lapje stof voor de sluier en rijg dat ook aan de bovenkant, schuif de stof bij elkaar en maak een steekje boven in het hoofdje, knoop dan de uiteinden van de draad strak aan elkaar.
Tenslotte plak je een bloemetje aan het eind van een arm, en strik je een kadolintje aan de sluier en klaar is de bruid.
 
Idee en uitvoering: Sander en Jasper de Graaf

Suggesties? Mail ze ons!