Internationale Stekjesdag

Stekken met kinderen, leuk en leerzaam!

Op 17 april 2024 is het internationale stekjesdag. PlantjePLANT organiseert ism Cultuurpluktuin de Populier en St La Rosa Cultura DE DAG VAN HET STEKJE.
Op deze dag geef je een ander een stekje (geen plantje) en geef je op de Facebookpagina Stekjesdag 17 april de reden en plaats je evt een foto.
Je zet een persoon die je bewondert zo in het zonnetje met een stekje wat je zelf opgekweekt hebt.
Het zou leuk zijn als veel plantenliefhebbers dit doen en zo de liefde voor planten, stekken en delen uitdragen!

Ook voor kinderen is stekken een leuke activiteit!

Het stekken van planten is een geweldige manier om kinderen te leren over de natuur, plantengroei en vermeerdering. Het kan ook een leuke en educatieve activiteit zijn om samen te doen als gezin.

Het proces van het stekken van planten kan kinderen helpen te begrijpen hoe planten groeien en zich ontwikkelen. Ze kunnen leren over de verschillende delen van de plant en hoe deze zich ontwikkelen tot nieuwe planten. Het kan ook een leuke manier zijn om kinderen verantwoordelijkheid en zorgzaamheid bij te brengen, omdat ze verantwoordelijk zijn voor het verzorgen van de stekjes totdat ze wortel schieten.

Bovendien kan het stekken van planten kinderen helpen om hun waardering voor de natuur te vergroten en hen aan te moedigen om meer tijd buiten door te brengen. Het kan ook een geweldige manier zijn om kinderen te laten zien hoe ze iets kunnen kweken en verzorgen en hoe ze kunnen genieten van de vruchten van hun inspanningen

Als kinderen al jong in aanraking komen met planten/stekken, wordt hun belangstelling voor de natuur al gewekt.
Het is niet alleen leuk voor kinderen, ook voor volwassenen die nog niet veel gestekt hebben.

Al het eerste lentegevoel krijg je bij het boek van Lin de Laat, Stekken met kinderen. Lekker stekken, jonge plantjes kweken, genieten van de natuur. Gewoon een blij gevoel! Dit boek is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar.
Voor kinderen die nog geen ervaring hebben met stekken, is begeleiding door een volwassene fijn. Het is leuk om samen met planten bezig te zijn.
Begin met een plant die je aanspreekt en voor je het weet staat het thuis of de school vol met mooie planten. Pas op! Het werkt verslavend. In het boek tref je veel leuke tips aan. Alles wordt eenvoudig uitgelegd.