Olympische Spelen

Olympische Spelen 

Knutselen

Zoals jullie misschien verwacht hadden, hebben we natuurlijk ook weer knutsels die bij de Olympische Spelen horen. We hebben nog niet alle beschrijvingen klaar, maar je kan alvast aan de slag. Bij sommige knutsels heb je misschien hulp nodig. Laat je dan maar helpen!
Veel plezier!
 
 Medaille
 Olympisch vuur
 Erepodium
 Olympische ringen
 


Medailleolympische medailles - knutselen tijdens de olympische spelen

Materiaal:

Werkwijze:

Knip uit het zilver karton een rondje van ongeveer 10 cm. Je kan bijvoorbeeld een klein schoteltje gebruiken dat je omtrekt.
Dan knip je uit zwart karton de twee cijfers (dus twee tweeën voor de zilveren medaille). Plak deze aan beide kanten van het rondje.
Maak met de perforator een gaatje in het rondje.
Knip een strookje crêpepapier af en draai deze in elkaar. Maak het net zolang totdat je denkt dat het goed om je nek hangt. Doe het crêpepapier dan door het gaatje in het zilverenrondje en je medaille is af.
Om het compleet te maken kan je natuurlijk ook goud karton en bruin karton gebruiken voor de eerste en derde prijs.
Voor de variatie kan je het crêpepapier ook vervangen door een stukje lint. Verder kan je de cijfers op de medailles ook in een andere mooie kleur maken.
 
 terug naar boven

Olympisch vuur

olympische fakkel- knutselen tijdens de olympische spelenMateriaal:

Werkwijze:

Knip uit zwart karton het handvat volgens het voorbeeld. Plak dit op gekleurd papier. Knip uit zilver karton de vuurkorf. Plak dit boven het handvat. Knip dan uit geel karton het vuur en 'bewerk' dit met een oranje viltstift, door er vlammen op aan te brengen. Plak dit vuur daarna op de vuurkorf en het 'Olympisch vuur' is af!
 
 terug naar boven

Erepodium erepodium - knutselen tijdens de olympische spelen

Materiaal:

Werkwijze:

Teken op (bijvoorbeeld) geel karton drie kubussen. Een kubus met ribben van 10 cm,  een van 8 cm en een van 6 cm. Misschien kan iemand je helpen die al vaker een kubus heeft getekend.
Teken dan een grote 1, een kleinere 2 en een nog kleinere 3 op zwart papier en knip deze drie cijfers uit.
Plak de 1 dan op de grootste kubus, de 2 op de kleinere en de 3 op de allerkleinste kubus.
Plak de grote kubus dan in het midden van een gekleurd papiertje. Dan de 2 er links naast (gek hè) en de drie er rechts naast (nog gekker).

terug naar boven
 
Olympische Ringen
 
Olympische ringen - knutselen tijdens de olympische spelen

Materiaal:

Werkwijze:

Trek eerst het grote bord om op wit papier. Pak daarna het kleine bordje en leg dat in het midden van de grote cirkel. Trek ook dit bord om, zodat je een ring krijgt. Knip dit uit. Zo krijg je het voorbeeld van een ring die je hierna als voorbeeld kan gebruiken om de Olympische ringen te tekenen en daarna uit te knippen uit de verschillende kleuren karton. Als je de vijf ringen hebt uitgeknipt kan je ze op het witte papier plakken. Probeer ervoor te zorgen dat de ringen elkaar net aanraken. Kijk anders even op de site van de  NOC-NSF waar je kan zien hoe het er in het echt uit ziet.
Je kan ook nog de Nederlandse vlag van lange, dunne stroken rood en blauw karton eronder plakken, zodat je het logo van NOC-NSF krijgt. Je hebt al wit papier waar je de Olympische ringen hebt opgeplakt, dus het wit in de vlag hoef je niet te maken.
Als laatste kan je met een zwarte viltstift NOC-NSF eronder zetten.

 terug naar boven
 
 
Nog meer knutselen op de knutselpagina van Pinkelotje.
terug naar Pinkelotje