Lin de Laat

Mijn naam is Lin de Laat (1953) en na het conservatorium heb ik de opleidingen Muziek op schoot (0-4 jarigen) en Muziek en beweging (kleuters) gedaan. Ik heb 25 jaar bij kunstencentra gewerkt als docent en consulent onderwijs (speciaal voor 0-6 jarigen). Bij het laatste hoorde het ontwikkelen van aanbod voor die doelgroep. Nu coach ik nog vanuit huis. Ik heb de methode Lidelamuziek ontwikkeld ( 0-6 jarigen in doorgaande spelende leerlijn)

Ik ben bestuurder van La Rosa Cultura, een stichting die culturele groene activiteiten initieerd en organiseerd (oa Cultuurpluktuin de Populier). En beheerder van de face- bookpagina Reeshof-nieuws.

Ook ben ik auteur van prentenboeken, waarin muziek altijd een rol speelt en die vaak natuurgericht zijn. Ik verzorg af en toe nog meespeelvoorstellingen bij bibliotheken, boekhandels en KDV’en en scholen.

Mijn hobby’s zijn muziek en groen/planten. Ik heb 17 april stekjesdag geïnitieerd en een begin van de stekjesruilkasten in brabant. Ook ben ik gek op honden.

Publicaties (een greep uit):

 • Peuterblad Pippo liedjes 1998/1999
 • Liedjes op www.pinkelotje.nl
 • Columns (90) voor volwassenen in ‘Boodschappen 2004-2011 (peuterpagina Susan)
 • Artikelen/lessen in Pyramide (vaktijdschrift voor muziek en onderwijs):
 • Liedje Clowntje Tiereliet in boek over Amalia 2021 (blz 76) - Liedje is gezongen tijdens een fotosessie in 2007 door Amalia.
 • Boeken: Kiekeboe, Jesse onder stippen, Schaapje Daan, Klim maar op het paard, Finn en de zon, Finn en de maan, Even wachten, Speel! Jippe, Stekken met kinderen.
 • Hieronder zie je een korte video over 'Even Wachten' op LinkedIn:

  Volg mij op Spotify:

  Kijk hier voor meer informatie over mij.

  Of wordt abonnee van mijn Youtube-kanaal