Herfst

Recepten
Appelgelei

Ingrediënten:

Benodigheden: Voor mensen die van zoet houden op hun boterham is deze gelei een delicatesse.
Eerst doe je citroensap, het appelsap en de suiker in de grote pan, je roert het goed door elkaar en je brengt het aan de kook onder voortdurend roeren. Voor het kookt, voeg je het geleermiddel erbij en geraspte kaneel en gember naar smaak.
Als het mengsel borrelt, giet je onmiddelijk over in de glazen potten, die je goed afsluit.
Daarna zet je ze met de deksel op de tafel, dus ondersteboven, zodat de lucht die er nog inzet kan ontsnappen.

Appelthee

Ingrediënten:

Benodigheden: Deze thee maak je van appelschillen. Dus als je appelmoes hebt of gebakken appel, kun je van de schillen nog eens een lekker drankje brouwen. Voor dit recept is het echter wel belangrijk dat je de schillen van onbespoten appels gebruikt, die je bovendien nog eens goed schoongemaakt hebt.
Eerst moet je de schillen in de oven langzaam laten uitdrogen. Daarvoor spreid je ze uit op een bakblik dat je in de over zet van 50 tot 80 graden. De overduer laat je op een keirtje zodat de vochtige lucht kan ontsnappen. Zo nu en dan draai je de schillen om, want anders loop je de kans dat ze geroosterd worden, wat niet de bedoeling is.
Als je thee wilt maken, neem je een handvol gedroogde schillen en giet je er een liter kokend water overheen. Dit laat je 10 minuten trekken en giet je vervolgens door een zeefje. Hoe droger de schillen, hoe frutiger de thee smaakt.
In een goed afgesloten doos kunnen de schillen meerdere weken bewaard worden, zonder dat zij hun smaak verliezen.

Gebakken appeltjes met vulling

Ingrediënten per appel:
 

Benodigdheden:
  Dit gebakken appeltje smaakt heerlijk en is helemaal niet moeilijk te maken.
Je begint de appel heel goed schoon te maken en af te drogen. Daarna verwijder je het klokhuis met een appelboor.
Dan zet je de appel op de aluminiumfolie en vul je hem met de hazelnoten, de marmelade, de suiker en de rozijnen. Daarna pak je de hoeken van de folie bij elkaar en druk je ze goed samen zodat het pakje goed dicht is. Je zet het op het bakblik De appel wordt in 35 tot 45 minuten gaar in een oven van 250 graden.
Ondertussen maak je de vanillesaus klaar.
Smaakt lekker bij dit gevulde appeltje!
 

Kleurplaten

 Lees mee
Knutselen
Herfstliedjes
Nieuwe liedjes

terug naar Pinkelotje

Suggesties? Mail ze ons!