Op 24 januari is het Pindakaasdag!
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Let op: vraag een volwassene om hulp!
Let de pinda's op een met bakpier belegde bakplaat en rooster ze ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Blijf erbij, want het kan ineens heel hard gaan.
Laat de pinda's nog ongeveer 5 minuten afkoelen.
Stop de helft van de nog warme noten in een mixer en pureer de pinda's.
Stop nu de rest erbij en pureer weer verder.
Als alles klein is kan je de olie erbij doen en weer verder pureren.
Nu zie je de pindakaas al ontstaan.
Als je nu stiekem proeft is het nog zout.
Doe nu de honing erbij en pureer weer verder.
Nu kan je de pindakaas in een schone glazen pot doen en laat hey nog even afkoelen voordat je het deksel op de pot doet.
De pindakaas is ongeveer een maand houdbaar.
Maar dit is zó lekker dat vast al op is binnen een maand.
Eet smakelijk!
Variaties met Pindakaas
Pindakaas met hagelslag
Pindakaas met Sambal
Suggesties? Mail ze ons!