Oud Hollandse Spelen

Kinderen spelen het liefste buiten. Ze doen dat op de straat of de stoep, op een speelveld, in een speeltuin of op andere plaatsen. Veel kinderen lopen vanaf huis naar school en vaak ook meerder keren per dag weer terug. Dan spelen ze vaak onderweg. Buiten spelen en beweging is een belangrijk aspect bij voorkoming overgewicht bij kinderen

Buiten spelen wordt in veel wijken steeds gevaarlijker door het toegenomen verkeer. Er wordt,  vooral door auto’s,  dikwijls veel te hard gereden in woonwijken. Dit leidt regelmatig tot verkeersongevallen waarbij deze categorie (kleine kinderen) betrokken zijn.

Door het gevaar dat het verkeer tegenwoordig voor kinderen oplevert, durven veel ouders hun kinderen niet meer alleen buiten te laten spelen. Deze ontwikkeling leidt tot minder bewegingsvrijheid van de kinderen. De kinderen kunnen niet meer spelen waar ze dat het liefste doen. Ze worden letterlijk beperkt in hun mogelijkheden. Ook het toezicht door volwassenen, wat steeds meer nodig is, beperkt de kinderen in hun vrije gevoel. Dit kan op den duur invloed hebben op het lichamelijk en psychisch functioneren van kinderen.

Elastieken

 

 

 

Knikkeren

 

   

Diabolo

   

Hinkelen

 

De hinkelbaan is in allerlei varianten te schilderen op de tegels.

 

 

Algemeen

Het terrein is toegankelijk voor iedereen die wil spelen. 

Wat kan je nog meer voor activiteiten ontplooien?

Vragen of suggesties? Laat het ons weeten via de mail

terug naar Pinkelotje